Baka en trevåningstårta

Låt kalasbygget klättra på höjden med festlig flervåningstårta. Pynta och strössla, prydligt och städat eller hej vilt! Våra kortstickor är i plast och tål både att stickas i grädden och slickas av, många gånger om.

Recept

5 ägg
5dl socker
5 dl rivna morötter
1,75 dl rapsolja
5 dl vetemjöl
1,75 tsk bakpulver
1,75 tsk bikarbonat
5 tsk kanel
1,75 tsk salt
smör och kokos till formen 

Glasyr och fyllning:
400 g färskost
4 dl florsocker
2 msk färskpressad citronjuice 

200g frysta tinade hallon

Så här gör du

Sätt ugnen på 175 grader, smöra och fördela kokos i tre springformar, diameter 20 cm.
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel och salt i en bunke, rör ner mjölblandningen i äggvispet.
Fördela smeten i formarna, grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Känn med en sticka om kakorna är klara, de ska inte vara kladdiga.
Tag ut och låt svalna helt.
Vispa ihop alla ingredienser till glasyren men spara hallonen.
Lägg den första bottenplattan på ett fat och bred på ett ganska tjockt lager glasyr. Placera botten nr två ovanpå den första och lägg på hallonen. Lägg på locket och avsluta med att breda glasyr över hela tårtan och pynta.

Ejvor.se